Портал Удружење "Кликер" и "Кликерчић" - https://www.udruzenja.mg.edu.rs/ (у даљем тексту: Портал) поштује вашу приватност и посвећен је заштити података о личности које нам доставите. Желели бисмо да вас упознамо са следећим принципима на којима је почива наша политика приватности.

 

Уводнe одредбе

У складу са Уредбом (ЕУ) 2016/679 Европског парламента и већа од 27. априла 2016. о заштити појединаца у вези с обрадом личних података и о слободном кретању таквих података те о стављању у пуној примени од дана 25. маја 2018. године у свим земљама, као и Закону о заштити података (Службени гласник РС бр. 87/2018), односно у складу са правним оквиру заштите личних података у Републици Србији и Европској унији, Удружења "Кликер" и "Кликерчић", са седиштем у Београду, Краљице Наталије 37, обрађује личне податке потребне за организацију Школе младих математичара.

Политика о заштити података уједно упознаје кориснике услуга с њиховим правима у прикупљању и даљој обради личних података, све у сврху заштите њихове приватности у ширем смислу.

Политика о заштити података темељи се на следећим начелима обраде личних података: начелу законитости, транспарентности и најбоље праксе, начелу ограничене обраде и смањењу количине података, начелу тачности и потпуности личних података, начелу целовитости и поверљивости података, начелу одговорности, начелу поверења и поштене обраде, начелу опортуности (сврхе обраде), начелу обраде у неименованом (анонимизираном) облику.

 

Политика заштите података о личности

Зајемчена је заштита података о личности. Прикупљање, држање, обрада и коришћење података о личности врше се у складу са Законом о заштити података о личности ("Службени гласник РС", 87/2018). Подаци о личности се неће користити изван сврхе за коју су прикупљени, осим за потребе вођења судског поступка или заштите безбедности Републике Србије, на начин предвиђен законом. Предузете су све потребне мере заштите података, у складу са утврђеним стандардима и поступцима, а које су потребне да би се подаци заштитили од губитка, уништења, недопуштеног приступа, промене, објављивања и сваке друге злоупотребе.

Прикупљене информације не дају се на увид, нити се размењују, с другим организацијама које су изван система припреме и уређивања Портала, осим у случајевима предвиђеним законом. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са законом нити на било који други начин који би могао да буде штетан по Вас укључујићи и нарушавање ваше приватности.

Лице има право да опозове податаке које је дао у складу са Законом о заштити података о личности.

 

Начин прикупљања и врсте података који се прикупљају

Личне податке прикупљамо путем онлајн формулара који добровољно попуњавају сами корисници на Порталу искључиво како бисмо могли организовати Школу младих математичара.

Достављају се следећи подаци:

За Школу младих математичара

 • Име и презиме ученника
 • Име једног родитеља
 • Адреса становања
 • Број фиксног и мобилног телефона
 • Имејл ученика или родитеља
 • Број деце из куће који похађају Школу младих математичара (због евентуалног попуста)
 • Колико дете има година (само за предшколски узраст јер постоје три групе за предшколски узраст у зависности од година детета)
 • Назив курса
 • Термин одржавања

 

Такође прикупљамо податке о коришћењу Портала (cookies - колачић) и друге техничке податке који нису личне природе, а који нам омогућавају да учинимо ваше посете Порталу лакшим, ефикаснијим и исплативијим тако што вам пружамо кориснички прилагођен приступ и препознајемо вас када се вратите на Портал.

Колачић је мали фајл са подацима који се преноси са Портала на хард диск вашег компјутера. Портал шаље колачић кад га посећујете. Колачић не може да чита личне податке са вашег хард диска или да чита фајлове колачића које су створили други сајтови. Податке које колачић може да садржи су само они које сте сами доставили. Прихватање колачића који се користе на Порталу нам омогућава да добијемо информације о вашим претраживачким навикама, које можемо користити како би персонизовали ваше деловање и установили моделе кретања корисника. Ово чинимо у циљу утврђивања корисности информација са Потала за кориснике и ради установљења ефикасности нашег навигационог система у помагању корисницима да дођу до тих информација.

Колачићи се по правилу класификују као колачићи "сесије" или "трајни" колачићи. Колачићи сесије се не задржавају на вашем рачунару након што сте затворили претраживач. Трајни колачићи се задржавају на вашем рачунару док их не избришете или док им не истекне рок трајања.

Kорисник има могућност прихваћања или одбијања "колачића" путем поставки интернет браузера. Искључивањем и/или блокирањем спремања колачића корисник и даље може прегледавати странице Портала. Међутим, постоји могућност да да ће време потребно за приступ појединим функцијама Портала бити дуже од уобичајеног.

 

У које сврхе се лични подаци прикупљају и даље обрађују

Личне податке Удружења "Кликер" и "Кликерчић" прикупљају како би могла да организују Школу младих математичара.

 

Интерне сврхе

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" користе одређене податке корисника искључиво за потребе властитих евиденција.

 

Где се лични подаци чувају и временско трајање чувања и обраде личних података

Подаци који се уносе попуњавањем онлајн формуларом налазе се на серверу провајдера (Еунет) на којем се налази и Портал. Подаци који се налазе на серверу чувају се до годину дана. За њихову безбедност одговоран је провајдер на чијем серверу се налазе. Подаци на серверу провајдера се бришу и обезбеђује се слободан простор за нове податке, тј. за упис у нову годину.

Податке са сервера преузимају Удружења "Кликер" и "Кликерчић". Подаци о ученицима који су уписали Школу младих матемтичара чувају се до десет година.

 

Право на брисање личних података

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" ће извршити брисање личних података корисника у следећим случајевима:

 • када лични подаци корисника више нису нужни за испуњење сврхе обраде, односно престанком сврхе обраде;
 • када корисник повуче дозволу као правни основ за обраду података, а не постоји други правни основ за обраду података;
 • када су лични подаци незаконито обрађени.


Право на улагање приговора

Уколико се лични подаци корисника обрађују за потребе маркетинга корисник има право у сваком тренутку уложити приговор на обраду за потребе маркетинга.

 

Под којим условима се лични подаци прослеђују

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" не прослеђује податке трећем лицу.

 

Kоме се обратити

У случају било каквих питања о заштити личних података, корисници се могу обратити путем електронске поште на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Сигурносне процедуре

Портал на редовној основи разматра процедуре како би се кориснички лични подаци заштитили од неауторизованог приступа, случајног губитка или уништења. Kористи се тржишни стандард (SSL технологија) како би се криптовали кориснички подаци. Kорисници треба да буду свесни да је комуникација путем интернета, у смислу имејла и веб комуникације несигурна осим у случајевима SSL криптовања. Сама природа интернета омогућава да подаци могу да пролазе кроз интернетске везе у многим земљама пре него што буду испоручени.

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" имају право да измене ове услове коришћења, о чему ће Kорисник бити обавештен на овој страници.

 

Остало

Свако коришћење Портала подложно је условима и правилима описаним на овој страници.

Ако имате питања или недоумице у вези са нашим прикупљањем, коришћењем или откривањем ваших личних података, молимо да нас контактирате на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Измене и допуне Политике о заштити приватности

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" задржавају право на измену и допуну ове Политикe у било којем тренутку, без давања било каквог посебног обавештења заинтересованим лицима. Из наведеног разлога препоручује се свим заинтересованим лицима да редовно проверавају садржај странице Портала ради информисања о ажурираном садржају ове Политике.